Otvaramo prijave na peto eCommAwards natjecanje i stručne analize webshopova

eCommAwards je ceremonija dodjela nagrada za najbolje domaće webshopove, a ove godine će se po prvi puta održati kao ekskluzivni event 28.3.2023. u Sky Officeu u Zagrebu.

Na petom eCommAwards natjecanju ocjenjivat će se webshopovi iz raznih područja koja su presudna za uspjeh svakog webshopa. Dosad smo otkrili žiri iz 4 kategorije (UX, SEO, Content, Buyers Journey), a nedavno smo najavili da se dosadašnjima pridružuju dvije nove kategorije – Analytics i Legal.

Ocjenjivanje webshopova već tradicionalno obavlja žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka iz svakog područja. U svakoj kategoriji nagrađujemo po jednog web trgovca, a webshop s kumulativno najboljim ocjenama iz svih kategorija dobiva titulu najboljeg hrvatskog webshopa 2023.

Svaki webshop koji sudjeluje u natječaju dobiva stručnu analizu iz svih navedenih područja sa savjetima za izmjene i poboljšanje postojećeg webshopa, a sudjelovanje u natjecanju besplatno je za sve punopravne web trgovce članove Udruge.

Žiri ovogodišnjeg eCommAwardsa čine:

Aron Stanić (UX), stručnjak za UX s višegodišnjim iskustvom u radu s poduzetnicima i startup tvrtkama. Aktivan je član udruge eCommerce Hrvatska, te predavač na eCommerce Akademiji (modul Razvoj i optimizacija web trgovine). Kroz dvanaestogodišnji rad u eCommerce agenciji Inchoo stekao je iskustvo rada s domaćim i stranim poduzetnicima.
Pogledajte intervju s Aronom


Marko Pačar (SEO) jedan je od osnivača Granular grupe, konzultantske agencije za unaprjeđenje digitalnih marketinških aktivnosti. U svom radu pomaže klijentima sastaviti održivu strategiju digitalnog rasta kroz koordinaciju internih i vanjskih marketinških i prodajnih timova, a osobno najviše sudjeluje u razvoju procesa u domeni contenta, UX-a i SEO-a.
Pogledajte intervju s Markom


Dario Begonja (Content) pomaže pretvoriti marketinške brojke u konkretne korake za bolju prodaju i niže troškove webshop poslovanja. Umjesto brda nejasnih buzzworda, Dario će ukazuje na konkretne i svima razumljive aktivnosti optimizacije konverzije / prodaje (CRO) te izrade analize sa savjetima za optimizaciju sadržaja – sve uz razmišljanje kako će to utjecati na ostale aspekte poslovanja.
Pogledajte intervju s Dariom


Goran Blagus (Buyer’s Journey), business coach & konzultant iz područja privlačenja novih i zadržavanja postojećih kupaca kroz izgradnju novih i boljih management i poslovnih procesa. Iza sebe ima 25+ godina poslovnog iskustva i poznaje IT tehnologiju, ali se ipak specijalizirao za vještine, tehnike i strategije iz psihologiju prodaje s uskom nišom u newsletterima i konverzijama (čitaj: zaključenja prodaje).
Pogledajte intervju s Goranom


Odvjetnica Dijana Kladar je kao istaknuti stručnjak član radnih skupina za izradu velikog broja zakona koji se donose u RH sudjelovala u radnoj skupini za izradu Zakona o zaštiti potrošača pri Ministarstvu gospodarstva, obrta i poduzetništva, te Zakona o provedbi GDPR pri Ministarstvu uprave. Sudjelovala je u izradi direktiva o prodaji robe kao predstavnik RH. Dijana je odvjetnica koja ima bogato iskustvo zastupanja trgovaca u sporovima pred inspekcijom i sudovima.


Robert Petković je stručnjak za Google Analytics s više od 20 godina iskustva u digitalnom području gdje je započeo kao web developer i proveo posljednjih 10 godina kao jedan od najistaknutijih analitičara u regiji. Studirao je psihologiju, a trenutno je zaposlen kao direktor digitalne analitike u Pro Media Grupi.

Pogledajte intervju s Robertom


Natječaj organizira Udruga eCommerce Hrvatska koja okuplja preko 500 hrvatskih webshopova. Dosad smo održali preko 50 događanja za članove i sve one koji se bave eCommerceom, a najveći event je naša CRO Commerce konferencija, na kojoj svake godine okupimo preko 400 posjetitelja i više od 40 govornika.

Iako su prijašnja izdanja eCommAwardsa održana u sklopu konferencije, radi želje za podizanjem događaja na veću razinu od ove godine se isti održava kao izdvojeni događaj ekskluzivno za sudionike natječaja (invitation only).

Obzirom da svaki punopravni član web trgovac ostvaruje pravo na besplatnu pravnu analizu webshopa od odvjetnice Dijane Kladar, u pravnoj analizi eCommAwardsa provjeravat će se aktualna pravna pitanja poput prikaza cijena, privola, zaštite od pogreške u prikazu cijena i slično.

Uz eCommAwards natjecanje i stručnu analizu iz svih navedenih područja, svi punopravni članovi Udruge eCommerce Hrvatska ostvaruju pravo na Trusted Shop oznaku povjerenja, besplatne konzultacije, besplatnu ulaznicu za CRO Commerce konferenciju i mnoge druge pogodnosti.

Ako još uvijek niste naš punopravni član, a želite iskoristiti sve ove (i mnoge druge) benefite, jednostavno ispunite ovu pristupnicu.

Prijavite se na eCommAwards natjecanje:

Loading

O Autoru

Kristina Matić
Assistant Manager @ eCommerce Hrvatska

Želiš vidjeti vlastitu web trgovinu na popisu? Postani član!

Sve je u povjerenju! Pridruži se Udruzi i pokažite kupcima da ste pouzdani web trgovac. Punopravno članstvo uključuje besplatnu Trusted Shop certifikaciju.
>